İran destekli Şii milisler Serakib'e yönelik saldırıya öncülük ediyor

İran destekli Şii milisler Serakib'e yönelik saldırıya öncülük ediyor

İdlib kırsalındaki Serakib, Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin yoğun saldırılarına hedef oluyor.

Suriye'nin kuzeyinde çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Çatışmalar ve saldırılar İdlib kırsalında stratejik önemdeki Serakib ekseninde yoğunlaşıyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Rusya'nın yoğun hava desteğiyle birlikte Serakib'e yönelik düzenlenen saldırılara, İran destekli Şii milis güçler ve Lübnan Hizbullahı öncülük ediyor.

Türkiye'nin destek olduğu Suriyeli muhalifler, Rusya ve İran destekli Şii milisler ve Esed güçlerine karşı Serakib içerisinde ve çevresinde çatışmalara devam ediyor.

Bölgede yaşanan çatışmalarda Rusya ve İran destekli güçlerin Serakib'i ele geçirerek stratejik ve moral üstünlük elde etmek istediği belirtiliyor.

Bölge kaynakları Serakib ekseninde Şii milislerin ve Hizbullah güçlerinin ağır kayıplar yaşadığını aktarıyor.

Yerel kaynakların ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'na yakın gazetecilerin aktardığı bilgilere göre, 28 Şubat'ta Türkiye'nin İdlib'de düzenlediği hava saldırılarında Lübnan Hizbullahı'ndan 14 kişi öldürülmüş 50'den fazla kişi yaralanmıştı.

Sahada verdiği kayıpların ardından İran destekli güçlerin saldırılarını yoğunlaştırdığı, Nubl ve Zehra gibi Şii milislerin kontrolündeki bölgelerden Serakib eksenine takviye kuvvet gönderildiği bildiriliyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.