İran devlet televizyonunda Hz. Ayşe ve sahabelere hakaret

İran devlet televizyonunda Hz. Ayşe ve sahabelere hakaret

İran’da Hz. Hasan’ı anma etkinlikleri kapsamında bir Hüseyniye’de kürsüye çıkan meddah, Hz. Muhammed'in hanımı Hz. Ayşe ile Hz. Ebubekir, Hz. Ömer ve Hz. Osman'a hakaretler yağdırdı.

İran devlet televizyonu Kanal 5’te canlı yayınlanan programda edilen dua içerisinde İslam'ın ilk 3 halifesine lanet okundu ve Hz. Muhammed'in hanımı Hz. Ayşe’ye hakaret edildi.

Haksözhaber'in haberine göre; İran devlet televizyonunun yayını ülkede yaşayan Sünni halk ve ulemanın öfkesine yol açtı. Büyüyen tepkiler neticesinde soruşturma başlatan İranlı yetkililer meddahın gözaltına alındığını açıkladılar. Söz konusu kişinin kefaletle serbest bırakıldığı, kanalın müdürünün ise görevden alındığı öğrenildi. 

İran'da Ramazan ayının 19, 21 ve 23'üncü geceleri "İhya Gecesi" adı altında düzenlenen törenlerde dua ve ibadetlerin yanı sıra İslam'ın ilk üç halifesi olan Hz. Ebubekir, Hz. Ömer ve Hz. Osman'a, birçok sahabeye ve Hz. Muhammed'in hanımlarından Hz. Ayşe'ye hakaret ve lanetler ediliyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.