İran propaganda kanalları ekonomik kriz nedeniyle kapanabilir

İran propaganda kanalları ekonomik kriz nedeniyle kapanabilir

İran'da bazı televizyon kanallarının mali sorunlar nedeniyle kapatılma riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

İran Radyo ve Televizyon Kurumu Dış Medya Direktör Yardımcısı Biman Cabali, Al Alam (Arapça), Press TV (İngilizce) ve iFilm TV (Arapça, İngilizce, Farsça) kanallarının mali sorunlar nedeniyle uydulardan silinme sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Cabali, Fars haber ajansına verdiği röportajda, geçtiğimiz Mayıs ayında Arapça yayın yapan İran kanalı Al Kawthar’ın yayınının fon eksikliği nedeniyle kesildiğini hatırlatarak, “İran Radyo ve Televizyon Kurumu'nun dış ağ programları fon yetersizliği nedeniyle yakında uydulardan silinebilir ve kapatılabilir” dedi.

Radyo ve televizyonun, özellikle yabancı para birimindeki bütçesini sağlamaktan sorumlu yetkili ve ajansların, karşı karşıya kalınan sorunu önemsememesi nedeniyle üzgün olduğunu dile getiren Cabali, “Fon talebimize rağmen, son beş ay boyunca bir dolar, bir euro ve bir dirhem, hatta bir dinar alamadık” diyerek sitem etti.

Cabali ayrıca, “Bölge ve dünyanın kamuoyunda bize karşı hareket ediyorlar ve İran’ın yeteneklerini yurt dışında sunma fırsatını kaybediyoruz” şeklinde uyardı.

Fransa merkezli uydu yayıncısı Eutelsat, biriken borçları nedeniyle İran’ın Al Kawthar kanalının yayınlarını durdurmuştu.

İran’ın yaşadığı ekonomik kriz, ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’ı kendisine yakın bazı silahlı grupları desteklemesi gibi eleştirilen eylemlerinden vazgeçirmek amacıyla nükleer anlaşmadan çekilmesi ve yaptırımları yeniden uygulamasıyla daha da ağırlaştı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum