İran Devrim Muhafızları: Amerikan saldırısına karşı hazırız
İran Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı, Amerikan saldırısına karşı hazır olduklarını söyledi.
İran Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Mecid Musavi, "İran'ın hava ve füze savunma sistemlerinin en üst düzeyde hazır olduğunu ve ülkeye yönelik her türlü saldırıya karşı koymaya hazır olduğunu" söyledi.
İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi toplantısında konuşan Musavi, "havacılık ve uzay kuvvetlerinin İran halkını hedef alan her türlü saldırıya kararlı ve ezici bir yanıt vereceğini" savundu.
"Füze üretiminin yanı sıra havacılık ve uzay kuvvetlerinin genel üretiminin son 12 günlük savaş öncesine kıyasla arttığını" vurgulayan Musevi, "savunma kabiliyetlerinin arttığını" da ekledi.
İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Aziz Nasirzade de "İran'a karşı askeri eylem tehdidinde bulunanlara İran'ın sürprizleri olduğunu" dile getirdi.
Nasirzade, "saldırganların şiddetli acı ve ızdırapla karşı karşıya kalacaklarını" belirterek, "İran'a saldırılması halinde İran'ın bu güçlerin dünyanın herhangi bir yerindeki çıkarlarını hedef alacağı" uyarısında bulundu.
Nasirzade ayrıca "İran'a yönelik bir saldırıya destek olan ya da böyle bir saldırı için üs sağlayan herhangi bir ülkenin meşru bir hedef olarak kabul edileceğini" vurguladı.
ABD yönetiminin İran'a karşı bir askeri harekatı ciddi olarak değerlendirdiği belirtiliyordu.
Kaynak: Mepa News
