İran donanması tatbikat esnasında kendi gemisini vurdu: Onlarca ölü

İran donanması tatbikat esnasında kendi gemisini vurdu: Onlarca ölü

İran donanması düzenlenen deniz tatbikatı esnasında kendi gemisini vurdu.

İran Ordusu, pazar günü düzenlenen deniz tatbikatı esnasında, Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı, kazara meydana gelen olayda 19 askerin öldüğünü, 15 askerin de yaralandığını bildirdi.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Bender Abbas 1. Bölgesi Halkla İlişkiler Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, dün düzenlenen deniz tatbikatı esnasında, Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı, kazara meydana gelen olayda 19 askerin öldüğü, 15 askerin yaralandığı ifade edildi.

Olayla ilgili inceleme sürdüğü belirtilirken, olayın detayları hakkında bilgi verilmedi.

Yerel kaynaklar dün gece saatlerinde İran donanmasının, Basra Körfezi'nde tatbikat sırasında kendilerine ait bir savaş gemisini yanlışlıkla vurduğunu ve onlarca kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Devrim Muhafızları Ordusuna ait "Cevan" gazetesinin muhabiri Vahid Hacipur, sosyal medya hesabından, olayda en az 40 askerin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

El Cezire ise ölen askerlerin sayısının "onlarca" olduğunu aktarmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum