İran'dan ABD'ye 'karşı tehdit'

İran'dan ABD'ye 'karşı tehdit'

İran, ABD Başkanı Trump'ın geçtiğimiz gün yaptığı tehdit açıklamasına karşılık verdi.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami, ABD Başkan Donald Trump'ın ‘herhangi bir İran gemisinin ABD gemilerine yaklaşması halinde imha edileceği yönündeki tehdidinin’ uygulanması durumunda benzer bir şekilde karşılık verileceğini söyledi.

Hüseyin Selami, devlet televizyonundan yayınlanan açıklamasında, “Denizdeki askeri birimlerimize, sivil ya da askeri gemilerimizin güvenliğinin tehdit edilmesi halinde ABD ordusunun gemilerini vurma emri verdik” dedi.

ABD’lilere hitap eden General Selami sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ulusal güvenliğimizi, deniz sınırlarımızı, gemilerimizin ve güvenlik güçlerimizin güvenliğini koruma konusunda kararlı ve ciddiyiz. Herhangi bir sabotaj eylemine kararlı bir şekilde cevap vereceğiz. ABD’liler geçmişte gücümüzü test ettiler. Bundan bir şeyler öğrenmiş olmaları gerekiyor. Körfez güvenliği İran'ın stratejik önceliklerinin bir parçasıdır.”

ABD Başkanı Trump önceki gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD donanmasına herhangi bir İran gemisinin yaklaşması durumunda ateş edilmesi yönünde talimat vermişti. Trump’ın paylaşımı, Devrim Muhafızları Ordusu'na ait 11 savaş gemisinin Basra Körfezi'ndeki ABD gemilerine tehlikeli bir şekilde yaklaşmasının ardından geldi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.