"ABD İran lideri Hamaney'in konutunu vurmayı planladı"

"ABD İran lideri Hamaney'in konutunu vurmayı planladı"

İran, ABD'nin İran lideri Ali Hamaney'in konutunu vurmayı planladığını öne sürdü.

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, ABD'nin Ocak ayında, İran lideri Ali Hamaney'in konutunu vurmayı planladığını ifade etti.

Radio Farda'nın haberine göre, katıldığı bir televizyon programında konuşan Hacızade, ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 Ocak'ta Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından attığı tweeteki "İran'da vurulacak 52 hedef" arasında, Hamaney'in konutunun da olduğunu öne sürdü.

Trump bu tweette "kültürel bir merkezden" söz etmiş, ABD Başkanı'nın neyi kast ettiği tam olarak anlaşılamamıştı. Hacıazde Trump'ın bu ifadeyle Hamaney'in yaşadığı konutu kast ettiğini dile getirdi.

ABD ile İran arasındaki gerilim son dönemde Basra Körfezi'ndeki olaylarla birlikte artma eğiliminde.

İran'a ait hücumbotlar Nisan ayı ortasında bölgede bulunan ABD savaş gemilerini taciz etmiş, bunun ardından Trump İran'a ait botları vurabileceklerini ifade etmişti.

Söz konusu tartışma iki ülke arasındaki söz düellosunu yeniden alevlendirmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum