Ruhani: ABD' ile savaşı başlatan taraf biz olmayacağız

Ruhani: ABD' ile savaşı başlatan taraf biz olmayacağız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ABD'nin faaliyetlerinin yakından izlenildiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD'nin faaliyetlerini yakından izlediğini ancak asla bölgede herhangi bir çatışma ya da gerilimi başlatan taraf olmayacağını söyledi.

İran basınında yer alan haberlerde, Ruhani'nin, Tahran ve Washington arasında gerilimin arttığı bir dönemde gelen açıklaması, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile gerçekleştirdiği telefonda görüşmesi sırasında sarf edildi.

Reuters haber ajansına göre Ruhani görüşme sırasında, "İran, ABD'nin tüm faaliyet ve hareketlerini dikkatle izliyor ancak asla bölgede herhangi bir çatışma ya da gerilimi başlatan taraf olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz Çarşamba günü, İran gemilerinden yapılan herhangi bir taciz durumunda donanma birliklerine vurun emri vermişti.

ABD ordusu, İran Devrim Muhafızları Ordusuna (DMO) bağlı 11 sürat teknesinin Basra Körfezi'nde uluslararası devriye gezen ABD savaş gemilerine 'kışkırtıcı' manevralar yaptığını duyurdu. Tahran ise olaydan Washington’u sorumlu tuttu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.