ABD'den İran'a 'diyalog kapısı açık' mesajı

ABD'den İran'a 'diyalog kapısı açık' mesajı

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, ülkesinin İran ile diyalog konusunda kapıyı açık tuttuğunu söyledi.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, ABD'nin, İran’la diyalog konusunda kapıyı açık tuttuğunu söyledi. Ancak iki ülke arasındaki tek diyalog sadece mahkum takası konusunda sağlanıyor.

İran’ın ABD vatandaşı Michael White’ı serbest bırakmasının ardından konuşan Hook, “Başkan Trump, yıllardır diplomasiye kapıyı açık tutuyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’la 3 kez buluştu. İran rejiminin de bizim diplomasimize karşılık verdiğini görmek isteriz” dedi.

Ancak ABD İran Özel Temsilcisi Hook, iki ülke arasındaki diyaloğun mahkum takasının ötesine geçemediğini dile getirdi. Hook ayrıca çok sayıda ABD'linin, yurt dışında haksız nedenlerle tutuklu olduğunu dolayısıyla yakın zamanda çoğunun, serbest bırakıldığının görüleceğini söyledi ama detay vermedi.

Hook ayrıca ABD vatandaşları Bekir Namazi ve oğlu Seymak Namazi’yle birlikte Morad Tahbaz’ın da serbest bırakılması için İranlı yetkililere, yeniden talepte bulunulduğunu da dile getirdi. Bu kişilerden özellikle ikisinin yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle serbest kalmaları gerektiğini söyledi.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi, İran’ı nükleer program konusunda yeniden masaya oturmaya zorlamak adına ABD'nin Tahran’a karşı sert yaptırım uygulamalarını sürdüreceğini belirtti.

Hook “O kurallara göre oynamayı reddediyoruz. Çünkü onların kuralına göre oynarsanız kasa her zaman kazanır. Biz kendi politikamızla devam edeceğiz” dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.