İran: ABD ile tutuklu takasına hazırız

İran: ABD ile tutuklu takasına hazırız

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, ABD ile tutuklu takasına hazır olduklarını açıkladı.

Casusluk şüphesiyle Tahran’da tutuklu bulunan ABD’li eski asker Michael White, İranlı bilim insanı Mecid Tahiri’nin İran’a gönderilmesi karşılığında geçtiğimiz Perşembe günü serbest bırakılmıştı.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, İsviçre’nin iki ülkenin tutuklu takası yapmasına ilişkin arabuluculuk çabalarına övgüde bulunarak, “Tutuklu takası için bir olasılık varsa, ABD'de tutuklanan İranlıları geri getirmek istiyoruz” dedi.

Tutuklu takasının insani nedenler içerdiğine dikkat çeken Musavi, Tahran ve Washington arasında tutukluları serbest bırakma konusunda doğrudan müzakere olmadığını söyledi.

Bakanlık Sözcüsü, geçtiğimiz hafta yaptığı bir başka açıklamada, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in ABD'nin Eski New Mexico Eyalet Valisi Bill Richardson ile birkaç ay önce tutuklu takası konusunda görüştüklerini dile getirmişti.

Öte yandan Musavi, ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık seçimleri sonucunu beklemeden İran ile müzakere yapma teklifine değinerek, “ABD’nin iç meseleleri İran’ı ilgilendirmiyor. İran için önemli olan farklı ABD hükümetlerinin yaklaşımıdır” şeklinde konuştu.

İki taraf arasında karşılıklı güven krizi olduğuna işaret eden Musavi, “Trump'ın kendi iç sorunları var. Seçimler ABD’nin iç konusudur. İran ABD’deki iç gelişmeleri ve başkanlık seçim sonuçlarını beklemedi ve beklemeyecek” ifadelerini kullandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.