İran 'El Kaide lideri' Seyful Adl'in ülkede olduğunu yalanladı

İran 'El Kaide lideri' Seyful Adl'in ülkede olduğunu yalanladı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, El Kaide'nin yeni lideri olduğu öne sürülen Seyful Adl'ın ülkede bulunduğuna ilişkin ABD iddialarını reddetti.

İran, ABD'nin El Kaide'nin yeni lideri olarak işaret ettiği Seyful Adl'ın İran'da ev hapsinde olduğu yönündeki iddialarını reddetti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "El Kaide'yi İran'la bağdaştırmanın açık bir şekilde abes ve asılsız olduğunu söyledi.

Beyaz Saray'a seslenen Abdullahiyan, "başarısız İranofobi oyununun sonlandırılmasını" tavsiye ederken, "El Kaide'yi ve IŞİD'i kuranlar dünyada terörü yaymaktan sorumlu tutulmaldır." ifadesini kullandı.

ABD, El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'yi öldürdüklerine ilişkin açıklamanın ardından, yeni liderin Seyful Adl olduğu iddiasında bulunmuştu. Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan ve ABD'nin doğruladığı bir raporda, Seyful Adl'ın El Kaide'nin yeni lideri olduğu ve İran'da ev hapsinde bulunduğu öne sürülmüştü.

2001 yılındaki ABD işgali sonrası Afganistan'dan İran'a geçtiği ifade edilen Seyful Adl, burada İran yönetimi tarafından tutuklanmış ve ev hapsine mahkum edilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum