İran eski Cumhurbaşkanı yardımcısı idama mahkum edildi

İran eski Cumhurbaşkanı yardımcısı idama mahkum edildi

İran eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi eşini öldürdüğünü itiraf etmesinin ardından idam cezasına çarptırıldı.

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, İran eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi'nin idama mahkum edildiğini bildirdi. Necefi'nin idam kararının arkasında eşini öldürdüğünü itiraf etmesi bulunuyor.

Başkent Tahran'da basın toplantısı düzenleyen sözcü, İran eski Cumhurbaşkanı yardımcısı hakkında idam kararı verildiğini, kararla ilgili temyiz yolunun açık olduğunu aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı gibi noktalarda görev yapan Necefi, ikinci eşi Mitra Ostad'ı 28 Mayıs tarihinde silahla vurarak öldürmüştü. Cinayetin ardından polise teslim olan Necefi, eşini öldürdüğünü itiraf etmişti.

Necefi, geçen yıl çocukların dans ettiği bir etkinliğe katıldığı için yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmişti. 

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.