İran'da 'CIA için çalıştığı' iddia edilen bir kişi idam edildi

İran'da 'CIA için çalıştığı' iddia edilen bir kişi idam edildi

İran, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı "CIA’ye çalıştığını" tespit ettiği eski İran Savunma Bakanlığı çalışanının idam edildiğini açıkladı.

İran, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA’ye çalıştığını tespit ettiği eski İran Savunma Bakanlığı çalışanının idam edildiğini açıkladı.

İran’da eski Savunma Bakanlığı çalışanı Rıza Asgari’nin "CIA’ya çalıştığı" tespit edilmişti.

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Huseyin İsmaili tarafından yapılan açıklamada, İran’ın füze programına ilişkin bilgileri CIA’ya satan Asgari’nin idam kaydedildi.

Rudaw'ın haberine göre Esmaili, 4 yıl önce bakanlıktan emekli olan Asgari’nin geçtiğimiz hafta idam edildiğini ifade etti.

İran Devrim Muhafızları'nda Kudüs Tugayı'nın komutanlığını yapan ve daha sonra Savunma Bakanı Yardımcılığı görevine getirilen Asgari, 9 Aralık 2006'da Türkiye'ye ziyareti sırasında kaybolmuştu.

523455image1.jpg

Rıza Asgari

Suriye üzerinden İstanbul'a gelen Asgari, burada bir otele yerleşmiş ve ardında bir iz bırakmadan kaybolmuştu.

O dönem İran'ın Avrupa'daki ABD'li veya İsrailli yetkilileri kaçırarak misilleme yapacağına dair raporlar çıkmıştı.

The Sunday Times gazetesinin iddiasına göre, Asgari, 1980'lerden İsrail tarafından takip ediliyor ve “batı istihbaratı için altın madeni” olarak tanımlanıyordu.

İran 2016'da Asgari’yi casusluk yapmakla yargılamış ve idam cezasına çarptırmıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.