İran ile Endonezya ticari ilişkileri güçlendiriyor

İran ile Endonezya ticari ilişkileri güçlendiriyor

İran ile Endonezya'nın çeşitli ticari alanlarda mutabakat zaptı imzaladığı bildirildi.

(Fotoğraf: president.ir)

İran Devlet Başkanı İbrahim Reisi, iki günlük bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Endonezya'ya gitti.

İbrahim Reisi'nin Endonezya ziyaretiyle birlikte iki ülke arasında devlet başkanlığı düzeyindeki bir ziyaret 17 yıl sonra ilk kez gerçekleşmiş oldu.

Reisi, Endonezya ziyareti öncesinde gazetecilere, bu ülkeyle ikili ilişkileri güçlendirmek ve çeşitli alanlarda anlaşmalara varmak istediklerini belirtmişti.

Reisi, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla Endonezya'ya yaptığı ziyarette Devlet Başkanı Joko Widodo ile bugün bir araya geldi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Endonezyalı mevkidaşı Widodo huzurunda İran ve Endonezya Dışişleri Bakanları, tercihli ticaret anlaşması, vizelerin kaldırılması, kültür alışverişi programları, eczacılık ürünlerinin üretiminin denetlenmesinde iş birliği, bilim, teknoloji ve inovasyon lanlarında iş birliği ve petrol ve gaz sektörlerinde ikili iş birliği konularında mutabakat zaptı imzalandı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, iki ülke arasında ilişkilerin güçlendirilmesinin her iki tarafa da fayda sağlayacağını söyledi.

Endonezya Ticaret Bakanlığı verilerine göre İran ile Endonezya arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 257 milyon dolar olara kaydedilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.