İran ile İngiltere arasında 'ajanlık' krizi

İran ile İngiltere arasında 'ajanlık' krizi

İngiltere'nin Tahran Büyükelçi Yardımcısı Giles Whitaker ile ile yanındaki birkaç diplomat, İran'da füze denemesi yapıldığı belirtilen bölgeden 'toprak numunesi topladıkları' gerekçesiyle gözaltına alındı.

Devrim Muhafızları ile bağlantılı Tasnim ajansının haberine göre, İngiltere'nin Tahran Büyükelçi Yardımcısı Giles Whitaker ile yanındaki bazı diplomatlar Kirman eyaletindeki Şehdad çölünde füze denemelerinin yaptıldığı belirtilen alandan toprak örnekleri aldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Toprak örneklerinin alındığı bölgeye girişlerin yasak olduğu bilgisi de kaynağın aktardığı haberler arasında.

Whitaker'ın bölgedeki hareketlerinin Devrim Muhafızlarına ait insansız hava araçlarıyla görüntülendiği de İran tarafının iddiaları arasında.

Whitaker'ın sınır dışı edileceği belirtiliyor.

İngiltere'den İran'a yalanlama

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise İngiltere'nin Tahran Büyükelçi Yardımcısı Giles Whitaker'ın İran'da füze denemesi yapıldığı belirtilen bölgeden toprak numunesi topladığı gerekçesiyle gözaltına alındığı haberlerinin "asılsız" olduğunu açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından bir isim İran basınında yer alan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, "haberler tamamen asılsız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ajanslar, Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.