"İran savaş gemileri Kızıldeniz'de devriye atıyor"

"İran savaş gemileri Kızıldeniz'de devriye atıyor"

İsrail Savunma Bakanı, İran donanmasının Kızıldeniz'deki varlığının uluslararası sevkiyat işlemlerine risk teşkil ettiğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İran donanmasına ait savaş gemilerinin Kızıldeniz'de faaliyetlerini artırdığını ve devriye gezdiğini ifade etti.

Gantz, Yunanistan'ın başkenti Atina'da katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, "Bugün, İran savaş gemilerinin Kızıldeniz'deki varlığı, bölgesel istikrarın sağlanması konusunda bir tehdit oluşturuyor." dedi.

İran donanmasının Kızıldeniz'de sistematik bir biçimde varlık gösterdiğinin altını çizen Gantz, son on yıl içerisinde İran askeri varlığının bölgede faaliyetlerini artırdığına dikkat çekti.

Gantz ayrıca dört adet İran savaş gemisinin uydu görüntülerine sahip olduklarını aktardı.

Toplantı sırasında İran donanmasına ait söz konusu gemilerin, bir Hengam sınııfı çıkarma gemisi, bir Mevc sınıfı fırkateyn ve iki Bandar Abbas sınıfı destek gemisi olduğu ortaya çıkarıldı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.