İran İngiliz petrol tankerini serbest bıraktı

İran İngiliz petrol tankerini serbest bıraktı

İran hükümeti sözcüsü Ali Rebii, İran Devrim Muhafızları tarafından 19 Temmuz'da el konulan, İsveç şirketine ait İngiliz bandralı Steno Impero adlı petrol tankerinin serbest bırakıldığını açıkladı.

İran hükümeti sözcüsü Ali Rebii, İran Devrim Muhafızları tarafından 19 Temmuz'da el konulan, İsveç şirketine ait İngiliz bandralı Steno Impero adlı petrol tankerinin serbest bırakıldığını açıkladı. Sözcü, düzenlediği basın toplantısında, “Yasal süreç sona erdi ve petrol tankerinin serbest bırakılması için koşullar tamamlandı. Yelken açabilir” dedi.

İngiltere Kraliyet Donanması’nın 4 Temmuz’da Cebelitarık kıyısında Grace 1 adlı İran tankerini alıkoymasından iki hafta sonra, İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı’nda İngiliz bandralı Stena Impero adlı tankere el koymuştu.

Cebelitarık yetkilileri, Suriye'ye petrol taşıdığı gerekçesiyle alıkoyulan Grace 1 (yeni ismi Adrian Darya 1) adlı İran tankerini Ağustos ayında serbest bırakmıştı.

İran da 4 Eylül’de Stena Impero adlı tankerin 23 mürettebatından 7’sini serbest bırakmıştı.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, tankere el konulmasından bu yana İsveç ile İran arasında her gün üst düzey temas kurulduğunu belirtti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.