İran, Irak sınırında İ-KDP güçlerini vurdu

İran, Irak sınırında İ-KDP güçlerini vurdu

İran, İran Kürdistan Demokratik Partisi (İ-KDP) güçlerinin İran ile Irak’ın özerk Kürdistan bölgesi arasındaki sınır şeridinde yer alan genel merkezini hedef aldı.

İran Kürdistan Demokratik Partisi (İ-KDP), İran ile Irak’ın özerk Kürdistan bölgesi arasındaki sınır şeridinde yer alan genel merkezini hedef alan silahlı insansız hava araçları (SİHA) tarafından füze ve hava saldırılarının gerçekleştirildiğini açıkladı.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, İ-KDP, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Devrim Muhafızları güçlerinin Kürdistan dağları ve yerleşim yerlerinde bulunan Peşmerge güçlerine saldırmak için SİHA ve füzeler kullandığını bildirdi.

İ-KDP, batı İran'daki Kürt muhalefetinde aktif olan ve kendi kaderini tayin etme hakkı, federal bir sistemin kurulması ve bölünme taleplerinde bulunan en eski partiler arasında yer alıyor.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Haziran ayı ortalarında ağır topçu bombardımanı ile Kürt muhalefet partilerinin bulunduğu alanları hedef almasının ardından sınır bölgelerine ilk defa saldırdı.

2018 Ekim’de, İran, Erbil’de bulunan Köysancak’taki İ-KDP Genel Merkezi’ni hedef almıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.