İran, Irak'ta KDP merkezini vurdu: 12 ölü var

İran, Irak'ta KDP merkezini vurdu: 12 ölü var

İran güçleri, Erbil'de faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne ait bir kampa saldırı düzenledi.

İran güçlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne (İKDP) ait bir kampa düzenlediği saldırıda aralarında üst düzey isimlerin de olduğu 12 İKDP'li öldü, 30'dan fazla kişi yaralandı.

Erbil'e bağlı Koysancak ilçesi Sağlık Müdür Yardımcısı Şirvan Celal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda aralarında üst düzey yetkililerin de bulunduğu 12 kişinin öldüğünü, 30'dan fazla yaralı olduğunu söyledi.

Saldırının görüntülerini yayınlayan İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu'nun İKDP'nin merkez binasına füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. 

Öte yandan İKDP'den yapılan açıklamada da söz konusu saldırı doğrulandı, saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bilgisi paylaşıldı ancak sayı belirtilmedi.

İran'a muhalif İKDP, 1996'dan bu yana IKBY'nin Erbil kentindeki kamplarda faaliyet gösteriyor. O tarihten bu yana İran'ın ilk kez bu büyüklükte bir saldırı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.