İran istihbarat personeli Belucistan'da öldürüldü

İran istihbarat personeli Belucistan'da öldürüldü

İran istihbaratı, Sistan-Belucistan eyaletinin Zabul kentinde bir mensubunun "görev esnasında" öldürüldüğünü duyurdu.

İran rejimine bağlı bir istihbarat personelinin, Sistan-Belucistan eyaletinin Zabul ilinde öldürüldüğü açıklandı.

İran'ın yarı resmi Tesnim haber ajansının eyaletteki istihbarat dairesine dayandırdığı haberine göre, istihbarat mensubu Ahmed Salihi'nin dün sabah saatlerinde "görev sırasında" öldürüldüğü duyuruldu.

1839674-871.jpg

Salihi'nin cenaze töreninin bugün yapılacağı ifade ediliyor.

Tesnim'in haberinde istihbarat görevlisi Salihi'nin nasıl ve hangi görev esnasında öldürüldüğüne ilişkin bilgilere yer verilmedi.

Khabaronline'da yer alan haberde ise Salihi'nin "Zahidan şehri yakınlarında kamu güvenliğini bozmak isteyen tekfir yanlılarına yönelik düzenlenen bir operasyon sırasında öldüğü" bilgisi yer aldı.

Öte yandan geçen ay İran'ın Sistan-Belucistan eyaletinde bir askerin polis karakolunda ateş açması sonrası 3 polis memuru ve 1 askerin öldüğü açıklanmıştı.

30 Eylül Cuma günü, 15 yaşındaki Beluç bir kıza İran rejimine bağlı bir yetkilinin tecavüzü sonrası Sünni Beluçların yaşadığı Sistan-Belucistan eyaletine bağlı kentlerde protestolar başlamıştı.

İran güçlerinin protestolara yönelik sert müdahalesi sonucunda çocuklar da dahil olmak üzere 100'den fazla Sünni Beluç hayatını kaybetti, Saldırılarda toplamda 300'ü aşkın sivil de yaralandı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum