Belucistan'da İran Devrim Muhafızlarına saldırı: 4 ölü

Belucistan'da İran Devrim Muhafızlarına saldırı: 4 ölü

İran'ın Sistan-Belucistan eyaletinde güvenlik güçlerine yönelik saldırıda 4 Devrim Muhafızları mensubunun öldürüldüğü açıklandı.

(Fotoğraf: Tasnim / Navid Nezamdoust)

İran'da devam eden protestolar sırasında ülkenin güneydoğusundaki Sistan-Belucistan eyaletinde İran Devrim Muhafızlarına yönelik bir silahlı saldırı düzenlendi.

Sistan-Belucistan eyaletinin Seravan ilinde İran Devrim Muhafızları güçleri ile kimliği belirsiz silahlı saldırganlar arasında çatışma çıktı.

Pakistan sınırına yakın bir konumda bulunan Seravan ilinde meydana gelen silahlı çatışmalarda 4 Devrim Muhafızları mensubu ve Besic milisinin öldürüldüğü açıklandı.

İran Devrim Muhafızları kaynakları söz konusu haberi doğruladı. Ulusal basın kuruluşları olayı 'terör saldırısı' olarak niteledi.

İran rejiminin ülke genelinde süregelen protestolar sırasında en çok Sünnilerin yaşadığı Sistan-Belucistan'daki göstericileri öldürdüğü biliniyor.

Yerel kaynaklar ve insan hakları örgütleri, İran rejiminin eyaletteki gösterilere müdahalesinde en az 130 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

İran'da yaşayan Sünnilerin büyük bir baskı altında tutulduğu ve ağır insan hakları ihlallerine maruz bırakıldıkları biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.