İran rejimi Belucistan'da Sünni halkın evlerini yıkıyor

İran rejimi Belucistan'da Sünni halkın evlerini yıkıyor

İran rejiminin Sistan Belucistan eyaletinin Çabahar şehri yakınlarında iki ailenin evini yıktığı bildirildi.

İran güvenlik güçleri, Sünni Müslümanların yaşadığı Sistan Belucistan'ın Çabahar kentinde fiziksel engelli bir vatandaşın evini yıktı.

Yerel kaynakların aktardığına göre, 18 Temmuz'da Çabahar kentinin Zibaşehr bölgesinde bulunan bir ev İran güvenlik güçlerince yıkıldı. Evde 15 yaşındaki fiziksel engelli İkbal Cadgal ailesiyle birlikte yaşıyordu.

Bölge kaynaklarına göre, güvenlik güçleri Cadgal'ın evini, içindeki eşyaların ve Kur'an'ın alınmasına izin vermeden yıktı.

Öte yandan 22 Temmuz'da, Çabahar'ın Hotabad bölgesinde çocuklarıyla yaşayan dul bir kadının da evi İran güçlerince yıkıldı.

Sistan Belucistan'da önde gelen Sünni imamlardan Muhammed Hüseyin Gergic, İran rejiminin devam ettirdiği ev yıkımlarına tepki gösterdi.

Bölge kaynaklarının aktardığına göre son zamanlarda bu gibi yıkımlar Belucistan'ın yoksul bölgelerinde artıyor.

Yıkımların, yıkılan evlerin bulunduğu bölgelerde yapılacak projeler için gerçekleştirildiği ve bölgenin Sünni halktan arındırılmak istendiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.