İran Rusya ve Çin'den ortak deniz tatbikatı

İran Rusya ve Çin'den ortak deniz tatbikatı

İran, Rusya ve Çin 27 Aralık’ta ortak deniz tatbikatı yapacak

İran Deniz Kuvvetleri Tümamirali Hossein Khanzadi, ülkesinin, Rusya ve Çin ile birlikte 27 Aralık’ta ortak deniz tatbikatı yapacağını açıkladı.

Söz konusu gelişme, Japonya merkezli Kyodo haber ajansının İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin, ABD’nin müttefiki ve aynı zamanda İran ile yakın bağları olan Japonya’yı ziyaret edeceğini duyurduğu bir dönemde geldi.

Kyoda’nın üst düzey bir diplomatik kaynağa dayandırarak verdiği haberine göre İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, Ruhani’nin özel temsilcisi olarak Japonya’ya yaptığı iki günlük ziyareti sırasında Ruhani’nin Japonya’yı ziyaret edebileceğine ilişkin bir teklif sundu.

Haberde, İran’ın bu ziyaretin en kısa sürede gerçekleşmesini umduğu ancak Japonya’nın bu konuda ayrıntılı olarak inceleme yapmak istediği öne sürüldü. Ancak Reuters’a göre Japonya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran Cumhurbaşkanı tarafından Japonya'ya yapılacak olası bir ziyaret hakkında bilgileri olmadığını açıkladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.