Türkiye'nin Suriye operasyonunu 'doğru bulmayan' İran Türkiye sınırında tatbikata başladı

Türkiye'nin Suriye operasyonunu 'doğru bulmayan' İran Türkiye sınırında tatbikata başladı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye'nin olası askeri operasyonunun doğru seçenek olmadığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye'nin güney sınırı hakkında endişeleri anladıklarını ancak askeri operasyonun doğru seçenek olmadığını açıkladı.

İran resmi haber ajansının IRNA'da yer alan habere göre Ruhani, "Amerikan askerleri bölgeden ayrılmalı, Kürt güçleri de Suriye ordusunu desteklemeli" ifadelerini kullandı.

İran ordusu Türkiye sınırında tatbikat başlattı

Öte yandan, İran Ordusu da Türkiye sınırındaki Urumiye kent kırsalında tatbikat başlattı.

İran Ordusuna ait internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanlığının, Türkiye-Irak sınırındaki Urumiye kent kırsalında "Bir hedef, bir kurşun" sloganıyla tatbikat başlattığı bildirildi.

Açıklamada, tatbikata helikopterlerin desteklediği keşif piyade birimleri ve muharebe birliklerinin katıldığı belirtildi. Önceden kamuoyuyla paylaşılmayan tatbikatın kaç gün süreceği hakkında ise bilgi verilmedi.

İran: Suriye'de olası bir askeri operasyona karşıyız

Geçtiğimiz gün, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapmayı planladığı askeri müdahaleye karşı olduklarını söylediğini" ifade etmişti.

Bakanlığın resmi sitesinde yapılan yazılı açıklamada, "Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyulması gerektiği" vurgulanmıştı.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.