"İran sınır güçleri Afgan sığınmacıları canlı canlı ateşe verdi"

"İran sınır güçleri Afgan sığınmacıları canlı canlı ateşe verdi"

Sosyal medyada dolaşıma giren görüntülerde Afgan sığınmacılar olduğu belirtilen kişilerin canlı canlı ateşe verildiği görülüyor.

*Haberde rahatsız edici içerik olabilir.

Afganistan'dan İran'a geçmek isteyen sığınmacıların uğradığı kötü muamelelerle ilgili geçtiğimiz dönemde birçok görüntü sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu.

Bugünlerde bahsi geçen görüntülere bir yenisi daha eklendi. Görüntülerde, konuşmalarından Afganistan uyruklu oldukları anlaşılan bir grup sığınmacı, üzerlerine yanıcı bir madde dökülerek canlı canlı ateşe veriliyor.

Sığınmacılardan birkaçı yanıcı maddenin alev almasıyla birlikte yalvarmaya başlarken diğer yandan da darp edildikleri anlaşılıyor.



Görüntülerden sığınmacıları ateşe veren kişilerin İran sınır güçleri olup olmadığı tam olarak anlaşılamıyor. Ancak bölgeden geçmiş dönemde aktarılan birçok haberde İran sınır güçlerinin Afgan sığınmacıları alıkoyup bölgedeki fidyecilere teslim ettiğine dair haberler rapor ediliyordu.

Sığınmacıları teslim alan fidyeciler ise serbest bırakılmaları karşılığında Afganların ailelerinden para talebinde bulunuyordu.

Geçmiş dönemde servis edilen videolarda Afgan sığınmacıların uzuvlarının kesildiği anlara ait görüntüler yer alıyordu.

Kısa bir süre önce dolaşıma sokulan bir başka videoda ise Afgan sığınmacıların çıplak bir şekilde karlar üzerinde sürüklendiği anlar yer alıyor.

Kaydedilen görüntülerin sığınmacıların ailelerinden para alabilmek için dolaşıma sokulduğu düşünülüyor. Sığınmacıların son durumuyla ilgili ise herhangi bir detay bulunmuyor.

Öte yandan bazı kaynaklar görüntülerin İran-Türkiye sınırındaki bölgede kaydedildiğini ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum