İtalya'nın sığınmacıları feribotlara kelepçeleyip Yunanistan'a geri götürdüğü ortaya çıktı

İtalya'nın sığınmacıları feribotlara kelepçeleyip Yunanistan'a geri götürdüğü ortaya çıktı

İtalya'nın sığınma talebinde bulunma hakkına sahip çeşitli ülkelerden sığınmacıları feribotların alt güvertelerinde alıkoyup Yunanistan'a geri gönderdiği bildirildi.

Avrupalı devletlerin, sığınmacıları Avrupa halkının kullandığı feribotların veya vapurların alt bölümlerinde gözaltında tutarak sınır dışı ettiği öğrenildi.

Lighthouse Reports, SRF, ARD Monitor, El Cezire, Il Domani ve Solomon gibi basın kuruluşları, elde ettikleri fotoğraflar, videolar, tanıklar ve mürettebat aracılığıyla, İtalya'nın birçok sığınmacıyı feribotların içinde yetkililer haricinde giriş izninin bulunmadığı yerlerde gözaltında tutup Yunanistan'a geri gönderdiği ortaya çıkardı.

Afganistan, Suriye ve Iraklı Sığınmacılar, sığınma talebinde bulunmak amacıyla Adriyatik Denizi üzerinde İtalya'nın çeşitli şehirlerine giden botlarda kaçak şekilde yolculuk yapmaya çalışıyordu.

Ancak İtalyan yetkililerin feribotlarda yakaladıkları yasal sığınma hakkı bulunan sığınmacıları, gözaltına alıp İtalya'dan Yunanistan'a giden feribotların alt katlarındaki çeşitli bölümlerde alıkoydukları gün yüzüne çıktı.

superfast-3d-model-980x774.jpeg

Sığınmacıların bazı feribotlarda yetkililer haricinde girişe izin verilmeyen yerlerde kelepçelendiği bazı feribotlarda da kullanılmayan tuvaletlere kilitlediği belirtiliyor.

fmye9xpxecw30g5.jpg

Habere göre sığınmacılar, başka bir feribotta alt güvertelerden birinde üzeri kafes benzeri 2 metre uzunluğunda ve 1,2 metre genişliğinde metal kutularda gözaltında tutuluyordu.

Diğer bir feribotta ise sığınmacılar bagaj odasında alıkonuluyordu.

detained-below-deck-980x654.png

İtalyan yetkililerin gözaltına aldığı sığınmacılar arasında çocukların da bulunduğu bildiriliyor. İtalya'nın böylesi bir strateji izleyerek yasa dışı geri itmeleri gizli bir halde yürütmeyi amaçladığı düşünülüyor.

fm0w5wtxwaaym3w.jpg

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2014'te İtalya'nın sığınmacıları yasa dışı bir şekilde Yunanistan'a geri gönderdiğine hükmetmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 
 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum