"Bangladeş polisi Arakanlı Müslüman sığınmacılara zulmediyor"

"Bangladeş polisi Arakanlı Müslüman sığınmacılara zulmediyor"

Bangladeş polisi, Myanmar'dan kaçıp ülkeye sığınan Arakanlı Müslümanların haklarını ihlal etmekle suçlanıyor.

Bangladeş'teki mülteci kamplarında Arakanlı Müslüman sığınmacıların güvenliğini sağlamakla sorumlu özel polis birimi, sığınmacıların haklarını ihlal etmekle suçlanıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) salı günü yayımladığı bir raporda, Bangladeş özel polis biriminin, Arakanlı sığınmacılara karşı gasp, mallara el koyma, taciz ve keyfi gözaltına alma gibi çeşitli ihlaller yürüttüğü açıkladı.

Kamplardaki sığınmacılar ve insani yardım görevlileri, söz konusu polis gücünün 2020'de kamplardaki güvenlikten sorumlu olmasından bu yana Arakanlı sığınmacılara karşı ihlalerin düzenli bir hal aldığını belirtti.

HRW'nin raporuna göre, polis güçleri tutuklama tehdidiyle sığınmacılardan astronomik miktarda para talep ediyor, aileler ise keyfi gözaltına tabi tutulan yakınlarının serbest bırakılması için değerli maddi eşyalarını satmaya veya borç para almaya zorlanıyor.

Öte yandan Arakanlı sığınmacılar, talep edilen paraları vermemeleri durumunda kamptaki Bangladeş polisinin kendilerini çeşitli suçlarla itham edebileceğini söylüyor.

Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde Arakanlı sığınmacıların yaşadığı birçok kamp bulunuyor. Sığınmacıların farklı bir kampa geçiş yapmak istediklerinde polise ücret ödemek zorunda kaldıkları aktarılıyor.

Bangladeş'teki kötü koşullu kamplarda yaklaşık 1 milyon Arakanlı sığınmacı yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.