Myanmar cuntası ülkeyi terk etmeye çalışan 112 Arakanlıyı hapse attı

Myanmar cuntası ülkeyi terk etmeye çalışan 112 Arakanlıyı hapse attı

Myanmar cuntası, ülkeyi terk etmeye çalışan 12 çocuk, 47 kadın olmak üzere 112 Arakanlı hakkında 5 yıla kadar hapis cezası verdi.

Myanmar askeri cuntası, devam eden soykırım ve zulümler nedeniyle ülkeyi terk etmek isteyen Arakanlıları hapse mahkum etti.

Cuntaya bağlı haber ajansı Global New Light Of Myanmar'ın haberine göre, Myanmar cuntasına bağlı bir mahkeme, 6 Ocak'ta, "resmi belgelere sahip olmaksızın" ülkeyi terk etmeye çalıştıkları iddiasıyla aralarında 12 çocuğun, 47 kadının da yer aldığı 112 Arakanlı hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verdi.

112 Arakanlı, 20 Aralık'ta Bogale eyaletinin Kadonlay adası yakınlarında bir tekneyle ülkeyi terk etmeye çalışırlarken cunta güçlerince yakalanmıştı.

Gözaltına alınan Arakanlı 12 çocuğun 2 ila 3 yıl cunta eğitim tesislerine sevk edildiği belirtildi. 100 Arakanlının ise 5 yıl hapis cezası aldığı bildirildi.

Budistlerin çoğunlukta olduğu Myanmar'da Arakanlı Müslümanların vatandaşlık hakkından mahrum bırakıldığı biliniyor. Vatandaşlığı bulunmayan Arakanlıların ise ülkede birçok haktan yararlanamadığı aktarılıyor.

Myanmar ordusu ve Budist çetelerin 2017 yılında gündeme gelen soykırımı sonrası yüz binlerce Arakanlı Müslüman, ülkeyi terk etmiş ve birçoğu Bangladeş'e sığınmıştı. Yüz binlerce Arakanlının mevcut süreçte Bangladeş'teki kötü koşullu mülteci kamplarında yaşamlarını sürdürdüğü bildiriliyor.

Son dönemde Bangladeş'teki kamplarda yaşam koşullarının daha da kötüleşmesiyle 2 bin kadar Arakanlı sığınmacının, seyahate çıkacak yeterlilikte olmayan hasarlı teknelerle deniz üzerinden Endonezya ve Malezya'ya ulaşmaya çalıştığı biliniyor.

Bunlardan bazılarının tekne motorlarının arızalanmasıyla deniz ortasında mahrum kalmalarının ardından açlıktan öldüğü tahmin edilirken bir kısmı da yakın zamanda Endonezya'ya ulaşabilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.