Myanmar cuntası 3 Müslüman sivili katletti

Myanmar cuntası 3 Müslüman sivili katletti

Myanmar'daki askeri cuntaya bağlı güçlerin Magway bölgesinin Pakokku ilinde 3 Müslüman sivili öldürdüğü açıklandı.

Myanmar'daki askeri cunta yönetiminin Magway bölgesinin Pakokku ilinde 3 Müslüman sivili öldürdüğü belirtildi.

Yerel kaynaklara göre, cunta ordusu, Pakokku ilindeki otoyolda devriye gezdiği sırada 3 Müslüman sivili öldürdü.

Cunta güçlerince öldürülen sivillerin boğazlarının kesildiği tespit edilirken vücutlarının bazı bölümlerinde de kesikler görüldü.

Chauk kasabasından Pakokku'ya giden yolda öldürülen sivillerin kimliği Aung Kyaw Oo, Rafi ve Myint Htay olarak açıklandı.

Kaynaklar, sivillerin cunta güçleri tarafından hangi tarihte öldüğüne dair bir bilgi paylaşmazken Myanmar askeri birliklerinin Müslüman sivillerin mallarına el koyduğu öğrenildi.

Myanmar cuntasının halihazırda başta Arakanlı Müslümanlar olmak üzere sivilleri hedef aldığı biliniyor.

Ordu güçlerinin Müslümanlara karşı gerçekleştirdiği soykırım sonucu yüzlerce Arakanlı Müslüman hayatını kaybetmiş ve yüz binlercesi Myanmar'dan kaçmıştı.

Öte yandan Myanmar cuntasının Müslümanlara ve demokrasi yanlısı silahlı gruplara karşı Budist çetelerle iş birliği yaptığı biliniyor.

İslam karşıtı olan Budist liderlerin Müslümanlara karşı binlerce milisten oluşan silahlı bir güç oluşturdukları daha önce raporlara yansımıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.