İran: Suudi Arabistan ile görüşmeye hazırız

İran: Suudi Arabistan ile görüşmeye hazırız

İran Dışişleri Bakanlığı, bölgede büyük bir rekabet içinde olduğu Suudi Arabistan ile görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, Pakistan Başbakanı Imran Khan’ın Tahran ve Riyad arasında arabuluculuk yapma girişimiyle ilgili bir soru üzerine verdiği yanıtta, “Ben bir arabuluculuktan haberdar değilim. İran, arabulucu olsa da olmasa da yanlış anlaşılmaları gidermek için Suudi Arabistan da içinde olmak üzere komşularıyla görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, hafta içinde ülkesinin bölgesel konuları Suudi Arabistan ile görüşebileceğini ancak bunun için Riyad’ın “insanları öldürmeye son vermesi gerektiğini” söylemişti.

Suudi Arabistan son olarak, 14 Eylül’deki petrol üretim merkezine yapılan bombalı saldırıdan dolayı İran’ı sorumlu tutmuştu.

İran tankerine yönelik saldırı

Son olarak İran’a ait bir petrol tankeri Suudi Arabistan'ın Cidde kenti açıklarında, Kızıldeniz'de seyir halindeyken dün roketli saldırıya hedef olmuştu.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabii, “İran aceleci davranmaktan itina ediyor, olup bitenler dikkatli bir şekilde incelenecek, bu alçakça saldırıyı planlayanlara gereken yanıt verilecek. Ancak şu anda bu komplonun bütün veçheleri açıklığa kavuşuncaya kadar beklemeyi tercih ediyoruz.” diye konuşmuştu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.