Suudi Arabistan'dan İran'a: Normal bir devlet gibi davranın

Suudi Arabistan'dan İran'a: Normal bir devlet gibi davranın

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, ülkesinin görüşmek için İran'a mektup gönderdiği iddialarını yalanladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, ülkesinin görüşmek için İran'a mektup göndermediğini söyledi. Cubeyr ülkesinin diyalog için şartlarını açıkladı.

Adil el-Cubeyr, İran Hükümet sözcüsünün "Suudi Arabistan, tavırlarında değişiklik yaparsa görüşme talebini memnuniyetle karşılarız" açıklamaları üzerine, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Suudi Arabistan'ın, "İran'la görüşme isteğini bildiren bir mektup göndermediğini" vurgulayan Cubeyr, ülkesinin diyalogla ilgili şartları ile ilgili "Arap ülkelerinin içişlerine müdahaleyi durdurun" çağrısı yaptı:

"Teröre destek vermeyi, kaos, yıkım politikalarına ve Arap ülkelerinin içişlerine müdahaleyi durdurun. Kitle imha silahları ve balistik füze programlarının geliştirilmesini durdurun. Normal bir devlet gibi davranın, terörü destekleyen isyancı bir devlet gibi değil. Suudi Arabistan İran'la Yemen hakkında konuşmamıştır, konuşmayacaktır da. Yemen, tüm kesimleriyle Yemenlilerin işidir. Yemen krizinin sebebi, İran'ın rolüdür. İran rejiminin Yemen'de istediği en son şey barış ve sükunettir."

İran yönetiminden Cubeyr'in açıklamalarına yönelik henüz bir yorum yapılmadı.

Daha önce Al Jazeera televizyonuna konuşan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, "Biz, Bin Selman'ın Tahran'la ihtilafları diyalog yoluyla çözme isteğini içeren açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz. İran'ın kapıları açıktır" ifadelerini kullanmıştı. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, İran'la sorunların çözümünde siyasi ve barışçıl yolların, askeri yoldan daha iyi olduğunu belirtmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.