"Suudiler İran'a başka ülke liderleriyle mesaj gönderdi"

"Suudiler İran'a başka ülke liderleriyle mesaj gönderdi"

Suudi Arabistan yönetiminin İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye 'diğer devletlerin liderleri aracılığıyla' mesaj gönderdiği iddia edildi.

ILNA Haber Ajansı'na konuşan İran hükümet sözcüsü Ali Rabiei, "Suudiler İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye iletilmek üzere başka ülkelerin liderleri üzerinden mesaj gönderdi. Eğer Suudi Arabistan gerçek bir tutum değişikliğine gidecekse İran bunu memnuniyetle karşılar" diye konuştu.

Rabiei, söz konusu mesajların içeriği hakkındaysa herhangi bir bilgi paylaşmadı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Musavi ise Tahran'ın bölgede petrol üretimi yapan ve İran'ın en büyük rakiplerinden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile görüşmeye açık olduğunu belirtti. Musavi, "Biz ülkelerle diyaloğa açığız, özellikle de BAE ile. Özel olarak ya da başka ülkelerin katılımıyla görüşmeler yaparak yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

Riyad yönetimi, 14 Eylül'de Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Suudi Aramco'ya ait 2 tesise silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) düzenlenen saldırıyı İran'ın yaptığını iddia etmiş, ancak Tahran yönetimi bu iddiaları reddetmişti. Saldırıları Yemen'deki muhalif güçler olan ve İran'ın destek verdiği Husiler üstlenmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.