İran ve Hizbullah Lübnan'daki krizi fırsata mı çeviriyor?

İran ve Hizbullah Lübnan'daki krizi fırsata mı çeviriyor?

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın akaryakıt krizindeki Lübnan'a İran'dan akaryakıt tankeri gönderildiğini açıklaması, İran ve Hizbullah'ın Lübnan'da zarar gören imajını düzeltme çalışması olarak görüldü.

Akaryakıt krizi yaşanan Lübnan'da Hizbullah'ın İran ve Hizbullah için krizi fırsata çevirmeye çalıştığı belirtiliyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah İran'dan akaryakıt yüklü bir geminin yola çıkarak yakında Beyrut'a varacağını, İranlıların akaryakıtı düşük fiyatla Hizbullah'a vereceğini, Hizbullah'ın da düşük fiyatla halka sunacağını açıkladı.

"İmaj yenileme çalışması"

İran ve Hizbullah'ın bu yolla son yıllarda Lübnan'da oldukça yıpranan imajlarını geliştirmeye çalıştığı belirtiliyor. Hizbullah lideri Nasrallah İran'ın Lübnan'a yardımlarının bu akaryakıt sevkiyatıyla da sınırlı kalmayacağını devam edeceğini açıkladı.

Nasrallah, geminin hedef alınmaması konusunda tüm dünyayı uyardıklarını, aksi takdirde intikam alacaklarını da ekledi.

10 bin 452 kilometrekarelik yüz ölçümüyle yaklaşık 4 milyon vatandaşını, çoğu Suriyeli ve Filistinli olmak üzere 1.3 milyon sığınmacıyı barındıran ortadoğunun küçük ama gözde ülkesi Lübnan, 2019'dan bu yana gittikçe derinleşen büyük bir ekonomik krizle boğuşuyor. Kamu maliyesinin iflas ettiği bu krizde 2019'dan bu yana Lübnan lirası dolar karşısında 10 kattan fazla değer kaybetti.

Lübnan'da devletin akaryakıta sunduğu sübvansiyonların kaldırılmasının ardından fiyatlarda meydana gelen karmaşa nedeniyle akaryakıt istasyonlarının arzı kesmesiyle ülkede hayatı durduran ve mal tedarikinin kesilmesiyle kıtlık riskini doğuran bir akaryakıt krizi başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.