İran'a komşu 7 ülkeden 4'ü sınır kapılarını kapattı

İran'a komşu 7 ülkeden 4'ü sınır kapılarını kapattı

İran ile sınırı bulunan 7 ülkeden 4'ü, bu ülkede görülen koronavirüs vakaları nedeniyle sınır kapılarını kapattı.

İran'a komşu 7 ülkeden 4'ü, bu ülkede ölümle sonuçlanan koronavirüs vakaları nedeniyle Tahran ile sınır kapılarını kapattı.

Türkiye'nin yanı sıra, İran'a komşu diğer ülkeler de koronavirüs salgınına karşı önlem almak amacıyla önlem alıyor.

Sputnik'in haberine göre, İran'ın komşuları Türkiye, Irak, Pakistan ve Kabil hükümeti Tahran'la sınır kapılarını kapattığını duyururken, Azerbaycan, Türkmenistan ve Ermenistan'dan henüz bu yönde bir adım gelmedi.

Irak

Irak Sınır Kapıları Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, İran vatandaşlarının 3 gün süreyle hiçbir sınır kapısından Irak'a girişine izin verilmeyeceği belirtildi. Sınır kapılarından gerçekleşen İran'dan Irak'a yönelik ithalatın ise devam edeceği kaydedildi.

Pakistan

Belucistan eyaleti İçişleri Bakanı Mir Ziaullah Langove yaptığı açıklamada, İran'daki koronavirüsten kaynaklı ölümlerin ardından sınırın yetkililer tarafından geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

Eyaletin Başbakanı Jam Kamal Alyani de Taftan'daki Pakistan-İran sınır bölgesinde 100 yataklı bir çadır hastanesi kurulması için çalışmalara başlandığını belirtti.

Afganistan

Kabil hükümeti de İran ile sınır kapılarını kapatan bir diğer ülke oldu. İran'ın Kum kentinden Afganistan'a dönen 3 kişinin koronavirüs şüphesiyle tedavi altına alındığı bildirildi.

Türkiye

İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8'e yükselmesinin ardından Türkiye, İran sınırını kapattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık" dedi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.