İran'da Cevad Zarif'in Kasım Süleymani ile ilgili ses kayıtları sızdırıldı

İran'da Cevad Zarif'in Kasım Süleymani ile ilgili ses kayıtları sızdırıldı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e ait ses kayıtlarında, Zarif'in İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün öldürülen komutanı Kasım Süleymani hakkındaki sözleri ortaya çıktı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e ait ses kayıtlarında, Zarif'in İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün öldürülen komutanı Kasım Süleymani hakkındaki sözleri ortaya çıktı.

El Cezire'nin aktardığı habere göre, Zarif'in Mart ayında verdiği bir röportajın gizli kaydı, geçtiğimiz gün İran medyasına sızdırıldı.

Yaklaşık üç saatlik ses kaydında Zarif, Süleymani hakkında dikkat çeken eleştirilerde bulundu.

Zarif, Süleymani'nin sahadaki operasyonlar konusunda diplomasiye önem vermediğini, Süleymani tarafından İran diplomasisinin kurban edildiğini savundu.

"Putin Süleymani'yi ikna etti"

Ses kaydında Zarif, Suriye'ye İran birliklerinin gönderilmesi konusunda Süleymani'yi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ikna ettiğini dile getirdi.

Daha önce yaygın bilgi, Süleymani'nin Putin'i ikna ettiği yönündeydi. Zarif'in buradaki açıklamasının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı ise bilinmiyor.

Zarif kayıtlarda ABD ile gerilim yaşanmaması gerektiğini, Batı ile de olumlu ilişkiler kurulmasının elzem olduğunu ifade ediyor.

İran Dışişleri Bakanı aynı zamanda Süleymani'yi İran Hava Yolları vasıtasıyla Suriye'ye silah taşınmasından da vazgeçiremediklerini savundu.

Zarif'in açıklamaları, İran Dışişleri'nin Süleymani'nin askeri politikasından rahatsız olduğu yorumlarına sebebiyet verdi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.