İran'da Kudüs Gücü'nün iki numaralı ismi Hicazi öldü

İran'da Kudüs Gücü'nün iki numaralı ismi Hicazi öldü

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Hüseyinzade Hicazi'nin öldüğü bildirildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Hüseyinzade Hicazi'nin öldüğü bildirildi.

Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü adlı oluşum, İran'ın dünyada desteklediği Şii milis grup ve yapılanmaların operasyonlarından sorumlu ordusu olarak biliniyor.

65 yaşındaki Hicazi'nin kalp rahatsızlığı nedeniyle öldüğü ifade edilirken, olaya ilişkin ayrıntı ise paylaşılmadı.

Devrim Muhafızları Sözcülerinden Tuğgeneral Ramazan Şerif ise, Hicazi'nin ölümüne farklı bir açıklama getirdi. Şerif, Hicazi'nin ölümüne birçok sebebin yol açtığını, sebeplerin temelinde ise Hicazi'nin İran Irak Savaşı'nda maruz kaldığı kimyasalların yattığını öne sürdü.

Muhammed Hüseyinzade Hicazi kimdir?

1956 yılında İsfahan şehrinde doğan Hicazi, Tahran Üniversitesi'nde eğitim gördü. 1979 devrimi sonrasında Devrim Muhafızları'na katıldı.

10 yıla yakın süre Besic adlı paramiliter oluşumun komutanlığını yaptı. Ali Hamaney'e danışmanlık ve Devrim Muhafızları'nda kilit görevler de dahil olmak üzere birçok pozisyonda bulundu.

1990'lı yıllarda Kudüs Gücü bünyesine katılan Hicazi, burada Kasım Süleymani ile beraber önemli görevlere katıldı.

Uzun süre Lübnan'da Devrim Muhafızları'nın paramiliter güçlerini komuta eden Hicazi, geçtiğimiz yılın Nisan ayında Kudüs Gücü'nün komutan yardımcılığına getirildi.

Hicazi'nin Kudüs Gücü'nün birçok saldırısında yer aldığı belirtiliyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.