İran’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 43'e yükseldi

İran’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 43'e yükseldi

İran’da koronavirüs nedeniyle ülkenin kuzeyindeki Astane Eşrefiye Milletvekili Dr. Ramazani öldü.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülke genelinde koronavirüs salgını sebebiyle ölenlerin sayısının 43'e, vaka sayısının ise 593'e yükseldiğini söyledi.

Vaka sayısında en fazla artışın Tahran ve Gilan eyaletlerinde görüldüğünü aktaran Cihanpur’a göre, virüse yakalananların ortalama 50, hayatını kaybedenlerin de yaş ortalaması 60.

Cihanpur, "Şu ana kadar toplam vaka sayısı 593’tür. Bunlardan 123 kişi iyileşip taburcu edilmiş ve 43 kişi de hayatını kaybetmiştir” dedi.

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Ali Vekili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2 milletvekilinin koronavirüse yakalanmasının ardından meclisteki 30 vekile virüs testi yapıldığını belirtti. 

Mehrnews’e göre İran'ın kuzeyindeki Astane Eşrefiye kentinde düzenlenen 11. dönem meclis seçimlerini kazanan Dr. Muhammed Ali Ramazani koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

İran-Irak savaşının gazilerinden olan Ramazani, 13 bin 948 oyla Astane Eşrefiye milletvekili olarak seçilmişti.

Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve son olarak Cumhurbaşkanı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar'a koronavirüs teşhisi konulmuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum