İran ve Lübnan'da koronavirüs nedeniyle okullar tatil edildi

İran ve Lübnan'da koronavirüs nedeniyle okullar tatil edildi

İran ve Lübnan'da koronavirüsün yayılmasını engellemek için eğitime ara verildiği bildirildi.

İran devlet televizyonuna konuşan Sağlık Bakanı Said Nemeki, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle ülkedeki tüm okulların 3 gün boyunca tatil edildiğini açıkladı.

Reuters haber ajansın göre Nemeki, yapılan değerlendirmelerin ardından okulların tatil edilmesi kararı aldıklarını belirtti. Nemeki, söz konusu tatilin yarından başlayarak 3 gün süreceğini kaydetti.

İran Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kianoush Jahanpour bugün yaptığı açıklamada, son belirlemelere göre ülke genelinde Kovid-19 sebebiyle ölenlerin sayısının 34'e, vaka sayısının ise 388'e yükseldiğini belirtti.

İran resmi televizyonu dün, yetkililerin, İran Cumhurbaşkanı yardımcısı Masume İbtikar ve Sağlık Bakanı Yardımcısı İreç Harirçi’de de görülen virüsün yayılma endişesi nedeniyle 23 eyalete Cuma namazlarının kılınmayacağını duyurmuştu.

Lübnan'da da eğitime ara verildi

Lübnan Eğitim Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, koronavirüsün yayılmasını engellemek için 8 Mart'a kadar eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirdi.

Reuters haber ajansına göre alınan bu karar, koronavirüs bulaştığı tespit edilen Suriyeli bir vatandaşın karantina altına alınmasının ardından geldi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.