İran'da Hamaney'in danışmanlarından Mirmuhammedi koronavirüs nedeniyle öldü

İran'da Hamaney'in danışmanlarından Mirmuhammedi koronavirüs nedeniyle öldü

İran'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 66'ya yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ali Rıza Azizi, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında ülke genelinde toplam bin 501 pozitif vaka tespit edildiğini ve 66 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Üst düzey yetkililer virüse yakalanıp ölenler arasında

Bu arada koronavirüs İran'da yayılmaya devam ederken virüse yakalanan Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi Muhammed Mirmuhammedi (71) Tahran'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mirmuhammedi'nin ölüm haberini İran Devlet Radyosu duyurdu. Mirmuhammedi, 6 ve 7'nci dönemde Kum milletvekilliği yapmış, 2018'de Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyeliğine atanmıştı.

Ülke siyasetinin belirlenmesinde İran lideri Ali Hamaney'e danışmanlık görevi yürüten ve anayasal bir yapısı bulunan konsey, bakanların da üzerinde bulunuyor.

İran, Çin merkezli yeni tip virüsün en fazla can aldığı ikinci ülke konumunda.

İran'da koronavirüse yakalananlar arasında İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur'un da olduğu 5 milletvekili, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve Kum Tıp Üniversitesi Rektörü Muhammed Rıza Kadir de yer alıyor.

İran'ın önde gelen din adamlarından ve eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi de virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum