İran'da Rus gazeteci 'İsrail ajanlığı' suçlamasıyla tutuklandı

İran'da Rus gazeteci 'İsrail ajanlığı' suçlamasıyla tutuklandı

Rus gazeteci Yulia Yuzik, İran’da İsrail’in istihbarat servisine ajanlık yapmak suçlamasıyla tutuklandı.

Rusya’nın Tahran Büyükelçiliği, Rus gazeteci Yulia Yuzik’in İran’da İsrail’in istihbarat servisine ajanlık yapmak suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı. Konuyla ilgili bilgi edinmesi amacıyla İran’ın Rusya Büyükelçisi’nin Moskova’da Rusya Dışişleri Binası’na çağrıldığı bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise İran'ın Moskova Büyükelçisinin, tutuklanan gazeteci Yulia Yuzik ile ilgili olarak bakanlığa çağrıldığını açıkladı. Zaharova Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Büyükelçinin olayları hızla netleştirmek ve gazeteci Yulia Yuzik'in haklarına saygı gösterilmesini sağlamak için bakanlığa çağrıldı" dedi.

Rusya’nın Tahran Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Rus gazeteci Yulia Yuzik’in, İran’ın başkenti Tahran’da gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı belirtildi. Açıklamada Rusya’dan İran’a eşiyle birlikte giden Yulia Yuzik’in havaalanında pasaportuna el konulduğu, ardından gazetecinin oteline ulaştığında ise İran Devrim Muhafızları’ndan bir ekibin otele giderek gazeteciyi gözaltına aldığı, ardından tutukladığı belirtildi.

Rusya tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada gazetecinin gözaltına alınma sebebi ile ilgili araştırma başlatılarak, İran tarafıyla iletişime geçildiği ifade edilirken, Rus basını bazı kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Rus gazeteci Yulia Yuzik’in İsrail ajanı olmak suçlamasıyla tutuklandığını iddia etti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.