Ekonomisi çöken İran Rusya'dan 5 milyar dolar borç alacak

Ekonomisi çöken İran Rusya'dan 5 milyar dolar borç alacak

İran, demir yolu hattı ve enerji projeleri için Rusya'dan 5 milyar dolar borç alacak.

İran Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan, demir yolu hattı ve enerji projeleri için Rusya'dan 5 milyar dolar borç alacaklarını duyurdu.

Bakan Erdekaniyan, devlet medyasında yer alan açıklamasında, İran Meclisi tarafından şubat ayında onaylanan kredinin kullanıma geçirilmesiyle ilgili yarın Moskova'yı ziyaret edeceğini ve Rus mevkidaşı Aleksandr Novak ile bir araya geleceğini söyledi.

Erdekaniyan, Moskova'dan alınacak kredinin Hürmüzgan eyaletindeki 1400 megavatlık elektrik santrali ve demir yolu hatlarının ihyasında kullanılacağını aktardı.

İran Meclisi, şubat ayında hükümetin Rusya'dan altyapı yatırımları ve projeler için 5 milyar dolar kredi almasını öngören yasayı onaylamıştı.

"Ülke dışı milis gruplara yapılan yardımlar İran ekonomisini çökertti"

Öte yandan bölge uzmanları, İran ekonomisinin çökme durumuna gelmesinin en önemli sebebi olarak ülke dışındaki milis grup ve yapılanmalara yapılan yardımların olduğunu ifade ediyor.

İran, yayılmacı siyaseti gereği ülke dışındaki milis grup ve yapılanmalara sadece askeri değil siyasi danışmanlık anlamında da ciddi destek sağlıyor.

Batı Sahra'dan Pakistan'a kadar uzanan geniş bir coğrafyada İran'ın desteklediği birçok grup bulunuyor:

2-048-001.jpg

 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.