Türkiye ile Rusya'nın vardığı mutabakat için İran ne dedi?

Türkiye ile Rusya'nın vardığı mutabakat için İran ne dedi?

İran, Suriye'nin kuzeyi ile ilgili Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakatın memnuniyetle karşılandığını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, Türkiye ile Rusya arasında varılan anlaşmanın Suriye'nin istikrarına yönelik atılan olumlu bir adım olduğunu belirterek ülkesinin memnun olduğu dile getirdi.

Sözcü, "İran Suriye'ye güvenlik ve huzur getirecek tüm adımları memnuniyetle karşılar. Söz konusu anlaşmanın Türkiye'nin endişelerini giderip Suriye'ye barış ve güvenlik getirmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Tahran yönetimi iki gün önce, bölgedeki en önemli müttefiki Suriye’nin topraksal bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini belirterek Türkiye’nin bu alanda askeri birliklerini konuşlandırmasına karşı olduklarını açıklamıştı.

Musavi konuya ilişkin açıklamasında, “Ankara’nın Suriye’ye askerlerini yerleştirmesine karşıyız. Sorunlar diplomatik yollarla çözülmeli. Suriye’nin topraksal bütünlüğüne saygı duyulmalı.” demişti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.