İran'dan ABD'nin yeni yaptırımlarına tepki

İran'dan ABD'nin yeni yaptırımlarına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, ABD Hazine Bakanlığı'nın İran petrokimya şirketlerini yaptırım listesine alması kararına tepki gösterdi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, ABD'nin İran petrokimya şirketlerine yönelik yaptırım kararını kınayarak, kararın "Beyaz Saray'ın estirdiği ekonomik terörizmin apaçık örneği ve bu ülkenin İran halkına karşı sürekli hasmane tavrının devamı olarak görüldüğünü" ifade etti..

Açıklamasında "ABD Devlet Başkanı'nın İran'la müzakere konusundaki iddiasının boş bir laf olmasının kanıtlanması için sadece bir hafta beklemek yetiyormuş. ABD'nin maksimum baskı politikası, yenik bir politika olarak bu ülkenin önceki cumhurbaşkanları tarafından defalarca denenmiştir" diyen Musavi, ABD'nin yürüttüğü politikanın yanlış olduğunu ve istediği hedeflere ulaşamayacağını kaydetti.

Bazı ABD yetkililerinin İran'la müzakere iddialarının aldatıcı, gerçek dışı ve sadece kamuoyunun dikkatini çekme amacı güttüğünün altını çizen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "ABD'nin son kararı, uluslararası hukuk ve ilişkilerdeki ilke ve kurallara ve ayrıca bu rejiminin uluslararası taahhütlerine aykırıdır ve bu ülke bunun uluslararası sorumluluklarına katlanmak zorunda kalacaktır' diye ekledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.