İran füze programından vazgeçmeyecek

İran füze programından vazgeçmeyecek

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin müzakere teklifine rağmen füze programından vazgeçilmeyeceğini belirtti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin ABD Başkanı Donald Trump'ın müzakere teklifleriyle aldatılamayacağını belirterek füze programından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Ayetullah Seyit Ruhullah Humeyni'nin ölümünün 30'uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programında konuşan Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'da rejim değişikliği niyetinde olmadıkları yönündeki ifadesine atıfta bulundu. Hamaney, "ABD Başkanı geçtiğimiz günlerde İran'ın mevcut liderleriyle ilerleme kaydedebileceklerini söyledi. Bu, İran'da rejim değişikliği niyetinde olmadıkları anlamına geliyor. Ancak politik hileleriyle İran yönetimini ve İran ulusunu aldatamayacaklar" diye konuştu.

"Füze programında artık caydırıcı noktaya ulaştık"

Humeyni'nin mezarı başında toplanan yüz binlerce kişiye hitap eden İran lideri "Bugün savunma ve askeri alanda düşmanlarımıza karşı caydırıcı bir noktaya ulaştığımız görülüyor. Füze programında da artık caydırıcı ve istikrarlı bir noktaya geldiğimizi biliyorlar. Kapasitemizden ötürü bizi bu yeteneklerimizden mahrum etmeye çalışıyorlar. Bunu asla başaramayacaklar." dedi.

Ayrıca hükümete çağrıda da bulunan Hamaney, ABD'nin uyguladığı ekonomik yaptırımlarının İranlıları oldukça zor durumda bıraktığını, bunun için ekonomik koşulların iyileştirilmesinin hükümetin birinci önceliği olması gerektiğini kaydetti.

Özgürlüğünü seven İran halkı olarak tehditlere karşı 'direniş' yolunu seçtiklerini belirten Hamaney, ancak bunun bir bedelinin olduğunu söyledi. Ayrıca Hamaney, teslim olmanın direnişe göre daha ağır bir bedel ödemek anlamına geleceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.