İsam Zahreddin

İsam Zahreddin

Deyr ez Zor'da Esed rejimine bağlı güçlerin başında bulunan general İsam Zahreddin öldürüldü.

'Dürzi Hayvan', 'Deyr ez Zor katili', 'Cumhuriyet Muhafızlarının Aslanı' gibi lakaplar sahip olan İsam Zahreddin, Suriye rejiminin önde gelen generallerinden biridir.

Deyr ez Zor'da yaklaşık 3 yıl IŞİD kuşatmasında kalan rejim birliklerine liderlik eden Zahreddin, kuşatmanın yarılması operasyonunda da önemli rol aldı. 10 Eylül'de kuşatmadan sağ çıkmayı başaran Zahreddin, Deyr ez Zor'n Sakr adası bölgesinde mayın patlaması sonucu 56 yaşında talihsiz bir şekilde hayatını kaybetti.

Zahreddin, 1961 yılında Suriye'nin Suveyda ilinin Dürzi kasabası Tarba'da dünyaya geldi. 19 yaşında Suriye rejim ordusunun özel kuvvetlerinde yer alan Zahreddin, 1987'de Cumhuriyet Muhafızları'na katıldı.

Zahreddin, Suriye'de 2011 yılında iç savaşın patlak verdiği dönemde, daha sonra rejim saflarından ayrılacak olan General Manaf Tlass'la birlikte Şam'a bağlı Duma ve Harasta'da 104. Tugay'ı komuta etti. İsam Zahreddin'in komuta ettiği 104. Tugay, Duma'daki protestoculara karşı yaptıkları sistematik işkencelerle biliniyordu.

Suriye'de iç savaş kızıştıkça Zahreddin Suriye'deki Dürzi topluluğun en tanınmış ve üst düzey siması oldu. 2013 yıında tugay komutanlığından generalliğe terfi eden Dürzi lider, Halep ve Deyr ez Zor başta olmak üzere Suriye'nin çoğu bölgesinde rejim birliklerini komuta etti.

Deyr ez Zor kuşatmasının kırılmasının ardından, Suriyeli mültecilere yönelik "Kim Suriye'den başka ülkelere kaçtıysa, rica ediyoruz geri dönmesin. Çünkü devlet sizi affetse biz sizi affetmeyeceğiz" ifadeleri tepki çekmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum