IŞİD lideri Bağdadi'den Brunson yorumu: ABD'nin zayıfladığının göstergesi

IŞİD lideri Bağdadi'den Brunson yorumu: ABD'nin zayıfladığının göstergesi

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi son konuşmasında ABD ile Türkiye arasındaki papaz krizine de değindi.

Elindeki toprakların ciddi bir bölümünü kaybeden ancak saldırılarına eskisi kadar sık olmasa da devam eden IŞİD'in lideri Bağdadi'nin dün bir konuşması yayınlandı.

Ebubekir Bağdadi konuşmasında birçok konuya temas ederken, bunların en ilgi çekici olanlarından biri de ABD ile Türkiye arasındaki papaz Brunson kriziydi. Bağdadi konuşmasının giriş kısmında çok kısa bir şekilde papaz krizine de değindi.

Bağdadi, ABD'nin tüm varlığındaki en kötü zamanlardan geçtiğini belirterek, Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesiyle yaşadığı sorunların bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

IŞİD lideri, ABD'nin tehdit ve baskı uyguladığı ülkelerin geri adım atmadığını, ABD iki bakana karşı hamleler de dahil olmak üzere bazı yaptırımlar uygulasa da Türkiye'nin papaz Brunson'u serbest bırakmayı reddettiğini ifade etti. Bağdadi'ye göre bu durum, ABD'nin artık eskisi kadar güçlü olmadığını ortaya koyuyor.

Bağdadi'nin konuşmasında bu krizle ilgili açıklamalara yer vermekle, aynı zamanda konuşmasının güncel olduğunu göstermeyi amaçladığı anlaşılıyor. Bağdadi'nin öldüğüne dair söylentiler de, IŞİD liderinin güncel olaylara dair bu gibi yorumlar yapmasıyla yalanlanmış oldu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.