IŞİD'e katılan Almanlar vatandaşlıktan çıkarılacak

IŞİD'e katılan Almanlar vatandaşlıktan çıkarılacak

Alman medyası hükümetin Alman IŞİD mensuplarının vatandaşlıklarını bazı koşullarda iptal etme konusunda uzlaştığını duyurdu.

Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu (WDR), Kuzey Alman Radyo Televizyon Kurumu (NDR) ve Süddeutsche Zeitung'un ortak haberine göre Alman hükümeti ikinci bir ülkenin vatandaşlığına sahip, 18 yaşın üzerinde ve çatışmalara katılanların Alman vatandaşlığını iptal edebilecek.

Almanya'da yürürlükte olan yasalara göre Savunma Bakanlığı'ndan onay almadan yurt dışındaki herhangi bir silahlı güce gönüllü olarak katılan Almanların vatandaşlıkları iptal edilebiliyor. Hükümetin yeni plan ile ilgili yasaya bazı eklemeler yapacağı belirtiliyor. Alman hükümet ortakları 2014 yılından beri bu konuda yeni bir yasa üzerinde tartışmalar yürütüyor.

70 Alman vatandaşı tutuklu

Ancak söz konusu planın halihazırda tutuklu Alman vatandaşı IŞİD güçlerini kapsamayacağı kaydedildi.

IŞİD'e katılan 70 Alman vatandaşı Suriye'nin kuzeyinde, Irak, Türkiye ve Yunanistan'da tutuklu bulunuyor. Bu kişilerin bir bölümü Alman vatandaşlığının yanı sıra başka bir ülkenin vatandaşlığına da sahip. Alman hükümetinin yeni planına göre bu kişilerin Alman vatandaşlıkları iptal edilemeyecek.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.