İslam Emirliği lideri Ahundzade: Küfür kanunlarının Afganistan'da yeri yok

İslam Emirliği lideri Ahundzade: Küfür kanunlarının Afganistan'da yeri yok

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin lideri Mevlevi Hibetullah Ahundzade açıklamalarda bulundu.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar şehrinde Ramazan Bayramı namazını İslam Emirliği yönetiminin lideri Mevlevi Hibetullah Ahundzade kıldırdı.

Ahundzade namazın ardından verdiği hutbede güncel konulara değindi.

Afganistan'da kurulan İslam Emirliği yönetiminden övgüyle söz eden Ahundzade, "Allah'ın kendilerine İslam şeriatı sistemi lütfetmesi Afgan milletinin nasibi ve başarısıdır." ifadelerini kullandı.

İslami olmayan kanunlara ülkede yer vermeyeceklerini dile getiren Taliban lideri, "ben hayatta olduğum sürece hiçbir küfür kanununun Afganistan'da yeri yok." şeklinde konuştu.

"İslam'a ve İslami ilkelere ters düşen her türlü eylemi engelleyeceklerini" kaydeden Ahundzade, Afgan halkına kendi emirleri İslam'a uymazsa kendisine itaat etmemelerini söyledi. Ahundzade "şeriata uygunsa emirlerim meşrudur. Şayet emirlerim şeriata karşı ise kimse bunlara itaat etmemelidir." dedi.

İslam Emirliği yönetimi lideri Ahundzade, "zorluklara göğüs gereceğiz. Allah bize kolaylaştıracak, rızkımızı verecek ve bizi muhafaza edecek." cümlelerine yer verdi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
8 Yorum