Afganistan'ın para birimi değer kazanmayı sürdürüyor

Afganistan'ın para birimi değer kazanmayı sürdürüyor

Dünya Bankası, şubat ayından bu yana Afgani'nin tüm para birimleri karşısında değer kazandığını bildirdi.

Dünya Bankası, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi altında ekonomi alanındaki mevcut gelişmeleri açıkladı.

Dünya Bankası'nın Afganistan'ın Ekonomik Gözlemi adlı araştırma programının raporuna göre, İslam Emirliği yönetimi altında enflasyon, Temmuz 2022 tarihinden bu yana düşüş eğiliminde.

Enflasyonun düşüş trendini takip ettiği belirtilen raporda, Afganistan'da enflasyonun Şubat 2023'te yüzde 3,5 olarak kaydedildiği belirtildi.

Öte yandan raporda Afganistan para birimi Afganinin diğer tüm para birimleri karşısında değer kazandığına dikkat çekildi.

Buna göre, Afgani 4 Şubat ile 18 Nisan tarihleri arasında ABD doları karşısında yüzde 5,4, Hindistan Rupisi karşısında yüzde 0,7, Euro karşısında yüzde 4,3, Pakistan Rupisi karşısında yüzde 10,7 ve İran Tümeni karşısında yüzde 22,2 oranında değer kazandı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi yasa dışı döviz ticareti üzerinde güçlü bir baskı kurmaya devam ettiği için, bu tutumun Afgani'yi güçlendirdiği ifade ediliyor.

Afganistan'a halen ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerce ekonomik yaptırımlar uygulanıyor. Ancak buna rağmen ekonomideki olumlu rakamlar ülkenin geleceği açısından dikkat çekici bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum