İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan 'Filistin' çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan 'Filistin' çağrısı

İslam işbirliği Teşkilatı, Filistin’in devredilmez haklarını gözetmeyen herhangi bir çabayı kabul etmeme çağrısında bulundu.

İslam işbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin’in devredilmez haklarını gözetmeyen herhangi bir çabayı kabul etmeme çağrısında bulundu. İİT açıklamasında, Başkenti Kudüs olan bir devlet kurma mücadelesinde Filistin’i destekleyen tavrının daimi olduğunun altı çizildi.

İİT’nin Cidde’de üye devletlerin Dışişleri Bakanları’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 28 Ocak’ta ABD Başkanı Donald Trump’ın, 'Yüzyılın Anlaşması' ismini verdiği Ortadoğu Barış Planı’nı açıklaması karşısında takınılacak tutum ele alındı.

İİT tarafından yayınlanan açıklamada başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız egemen bir devletin kurulması da dahil olmak üzere meşru haklarını geri kazanabilmeleri adına mücadele veren Filistin halkına verdikleri destek yinelendi.

Toplantının açık oturumuna Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, İİT Genel Sekreteri Dr. Yusuf el-Useymin ve Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki başkanlık etti.   

İİT toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Useymin, teşkilatın meşru haklarını yeniden elde edebilene dek Filistin halkına adil mücadelesinde destek vermeye devam edeceğini yineledi. Filistin davası İİT’nin hala öncelikli meselesi olduğunu söyleyen Useymin, çözümün, başkenti Doğu Kudüs olan egemen bir Filistin devletinin kurulmasına dayanması gerektiğine vurgu yaptı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Kahire’de Arap Dışişleri Bakanları Trump’ın planını reddeden bir toplantı gerçekleştirmişti. Söz konusu toplantıda, Filistin halkının haklarına bağlılığın altı çizildi. Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, bu tutum karşısındaki takdir ve teşekkürlerini dile getirdi. Filistin yönetimi konusunda Arap ülkeleri tarafından sergilenen görüş birliğinin büyük bir zafer olduğuna dikkat çekti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.